به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمودرضا شمس دولت آبادی دبیر کنگره ملی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: هدف ما افزایش همگرایی و انباشت هدفمند تجارب علمی ، پژوهشی و تجارب مدیران نظام در مسیر استقرار اقتصاد مقاومتی است.
دبیر کنگره ملی اقتصاد مقاومتی افزود: تبیین مبانی نظری و توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی ، الگوهای نظری و عملی اقتصاد مقاومتی ، مولفه های مردم بنیان ، درون زایی رشد اقتصادی ، برون گرایی توسعه و تولید ، توسعه دانش بنیان و عدالت محور از اهداف این کنگره است.
وی گفت: الزامات راهبردی ، ناسازگاری ساست های اقتصادی موجود و نقش و تاثیر تکانه در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم بررسی می شود.
شمس دولت آبادی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی ، فرهنگ و رسانه ؛ الگوی راهبردی و دفاعی ؛ الزامات راهبردی پیاده سازی اقتصاد مقاومتی ؛ پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در بستر تکانه ها ؛رویکرد جهادی و اقتصاد مقاومتی ؛ نقش بخش های دفاعی و نیروهای مسلح ؛ آسیب های اقتصادی و بانکداری مقاومتی هم بررسی خواهد شد.
همچنین قرار است همزمان با برگزاری کنگره 11 جلد کتاب در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله کتاب گفتارپژوهی و 6 جلد مجموعه مقاله های کنگره رونمایی شود.
شمس دولت آبادی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مطالعات علمی و بومی منطبق بر فرهنگ اسلامی برای مقاوم سازی اقتصاد کشور در برابر تهدیدهای خارجی است ، گفت: یکی از دستاوردهای اقتصاد مقاومتی کاهش سهم نفت در بودجه جاری دولت است و باید پیشرفت توام با عدالت و خودکفایی مزیت محور ، امنیت اقتصادی و رفع وابستگی به فروش نفت خام هم توجه کنیم.
کارشناسان و صاحبنطران معتقدند تنها نظام اقتصادی که با فرهنگ دفاع مقدس ؛همگرایی و همراهی دارد ، اقتصاد مقاومتی است .
اقتصاد مقاومتی به خنثی شدن توطئه دشمنان کمک می کند و با خوداتکایی حداکثری می توانیم آسیب های ناشی از تحریم و موارد مشابه را حذف کنیم یا به حداقل برسانیم.
دفاع مقدس فقط دفاع در 8 سال نبود بلکه فرهنگ پایدار برای حفظ تمامیت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و سرزمینی کشورمان است که خوشبختانه پایدار ونهادینه شده است و به همین خاطر همه توطئه های دشمنان خنثی شده است.
اقتصاد ایران مزیت های زیادی برای پیشرفت و توسعه دارد و باید به سمت فرهنگ اقتصادی بومی و اسلانی و ایرانی برویم و وابستگی به تئوریهای غربی و شرقی نمی تواند برای اقتصاد ما مفید باشد.
دشمن برای پیگیری اهداف خود به سست کردن پایه های اقتصادی و فرهنگی ایران می اندیشد و توطئه می کند و رهبر معظم انقلاب نیز به همین خاطر، مقابله با جنگ اقتصادی و فرهنگی را در اولویت قرار داده اند.
بنابراین گزارش رهبر معظم انقلاب اسلامی 29 بهمن پارسال سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» را بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی ابلاغ و تاکید کردند : پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحرانهای رو به افزایش جهانی ، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.